Värdefulla läxor

Värdefulla läxor

DAG 6

Klänning: Viktorya Abraham

Foto: @st.fabien

På  gott och ont så har jag nog alltid varit en initiativtagare. Förra året lärde jag mig 3 värdefulla läxor och jag tänker dela med mig.

 

  1. Stay true to your vision (känns som den nästan måste skrivas på engelska). Jag har alltid sagt att jag kan skräddarsy kläder, men har varit väldigt noggrann i att inte kompromissa min stil, vision, osv. Ibland så händer dock saker och man blir dum i huvudet och glömmer vem man är. Case in point. Detta var jag EN gång förra året. Jag fick i uppdrag att göra en klänning åt en tjej inför ett event. Hon var väldigt tydlig i vad hon ville och inte ville ha. I stort sett så designade hon sin egen klänning. Felet låg inte hos henne utan jag lät min ambition och desperation komma i vägen för min vision. Det blev inte bra. Klänningen passade inte som den skulle och vi hade inte tillräckligt med tid för att fixa felen. Läxa Var sann mot din vision. Det finns en anledning till att personen kom till dig till att börja med. Dom gillar din stil och din point of view. Ändra inte din filosofi.
  2. Lyssna Det här med att vara en initiativtagare på gott och ont gör ibland att jag har svårt att höra vad folk säger. Kalla det en yrkesskada. Jag fick i uppdrag att göra en klänning åt en tjej inför en resa. Hon valde en look från min instagram och hennes enda krav var att hon ville ha klänningen i svart. Jag som gillar färg bestämde att kunden behövde färg så jag gjorde hennes svarta klänning och en extra klänning i en gul/guldig färg. Hon tog emot båda klänningar, men tog aldrig på sig min “initiativklänning”. Läxa Ibland kan det är dyrt att inte lyssna. Lyssna, så länge det inte kompromissar din integritet.
  3. Fokusera När det gäller din dröm, var laserfokuserad. Läxa Det lönar sig.

 

Love,

Viktorya 

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?