Drömmare

Drömmare

Bild: Senait Imbaye aktuell i ‘JAG ÄR BETLEHEM DAWIT ISAK’ som går på Angeredsteatern, 6/3, 2020.

Jag kan ha varit 10 år gammal, detta var innan jag visste hur “man gjorde”. I en diskussion med min pappa sa han nått som fastnade hos mig. ‘Först måste man våga drömma, ur drömmen så kommer visionen, när du har visionen så planerar du, när du har din plan så går du vidare till att utföra. Allt detta är möjligt med Gud.’ 

Min vän Senait är ett perfekt exempel på drömma/planera/utföra konceptet:) hon är verkligen någon som inte är rädd för att kämpa. Hon har gjort allt från att jobba i restaurang till att köra taxi, till en massa annat för att kunna ge bränsle till drömmen om att bli skådespelare. Hon har varit med i allt från Beyonces Formation musikvideo till flera olika reklam kampanjer, bl.a. för Svenska Spel (där hon mötte stor rasism av personer som ansåg att hon inte var svensk nog), till teatern med huvudrollen i aktuella ‘JAG ÄR BETLEHEM DAWIT ISAK’.

Vi, familj och vänner till Seno har haft en front row seat i hennes kamp och i henne driv. Glöden kan ibland ha dämpats men aldrig slocknat. Det är inte bara inspirerande utan också glädjande. Man blir både stolt och hoppfull. Stolt över att man känner och har vuxit upp med en sådan person och hoppfull i tanken av att ‘om hon kan, så kanske jag också kan’.

Jag känner många som drömmer och har mål. Flera har gått vidare till stor framgång i olika former; ekonomisk framgång, emotionell framgång, själslig, osv. Några har stannat på vägen och känt att kampen inte är värd smärtan. Detta är självklart väldigt personligt. Bara du och jag kan bestämma vad som är bäst för våra liv.

 

Sammanfattat

Låt oss kämpa för att nå våra mål, för att nå dom drömmar som talar till oss i sömnen, på väg till jobbet, när vi äter. Låt oss förvandla våra drömmar till verklighet. Du kan, du kan, du kan, jag kan!

Let’s go!

 

Love,

Viktorya 

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?